Mats Rodenburg kiest voor CKV Nieuwerkerk

De 21-jarige Mats Rodenburg speelt vanaf aankomend seizoen bij CKV Nieuwerkerk. Hij komt over van Dalto uit Driebergen.

Met het aantrekken van dit talent toont CKV Nieuwerkerk de ambitie om de komende jaren een stabiele hoofdklasser te worden. Dat meldt de technische staf van de Nieuwerkerkse korfballers.

Mats Rodenburg is een echte Dalto-speler aangezien hij al sinds zijn vierde bij de club in Driebergen speelt. Hij kijkt met veel trots en plezier terug op de afgelopen zeventien jaar dat hij in het geel-zwart heeft gespeeld. Rodenburg debuteerde al op vijftienjarige leeftijd in Ahoy met een invalbeurt in de finale van de A1. Naast het spelen bij Dalto maakte Rodenburg ook altijd deel uit van de selectieteams in het district Oost.

Oranje
Als jeugdinternational maakte Rodenburg furore. Hij speelde in Oranje onder 16, onder 19 en was de afgelopen periode ook jeugdinternational bij Oranje onder 21. In totaal is hij maar liefst vier keer wereldkampioen geworden met Oranje. Bij Oranje onder 19 werkte Rodenburg samen met de huidige hoofdcoach van CKV Nieuwerkerk, Leon Simons. Rodenburg heeft die samenwerking altijd als zeer prettig ervaren en de aanwezigheid van Simons is een van de redenen geweest waarom de student Biomedische Wetenschappen voor een avontuur bij CKV Nieuwerkerk kiest.

Carrière
De 21-jarige Rodenburg speelt dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar in de selectie van Dalto. Hij heeft voornamelijk in het tweede team van Dalto gespeeld, waarmee hij in zijn eerste seizoen de finale van de Reserve Korfballeague verloor. Afgelopen zaalseizoen wist Mats door blessures in het eerste van Dalto een korte tijd een basisplek te bemachtigen. Zijn indrukwekkende optreden tegen kampioen DeetosSnel een week voorafgaand aan het duel met Nieuwerkerk (waarin hij ook in de basis stond) maakte indruk op het scoutingsapparaat van Nieuwerkerk, waar Rodenburg natuurlijk al langer op de radar stond. Helaas voor Rodenburg maakte hij in de beslissende fase van de competitie weinig tot geen minuten meer in het eerste van Dalto. Hij wil nu graag een volgende stap maken in zijn korfbalcarrière en dat is het bemachtigen van een basisplek in een eerste team dat in de Hoofdklasse speelt.

Mats heeft goed voor ogen hoe hij zich verder kan ontwikkelen als korfballer en kiest nu heel bewust voor Nieuwerkerk. Na een gesprek met de TC en de technische staf is de in Utrecht woonachtige korfballer overtuigd geraakt dat dit de juiste keuze is. Hij kent Nieuwerkerk als tegenstander en als club waar hij met de selectie van Dalto twee keer de ProfiLease Cup wist te winnen.

Ruimte voor verbetering
Rodenburg ziet in de huidige selectie van CKV Nieuwerkerk een groep waar veel rek in zit. Hij treft talentvolle leeftijdsgenoten als Koen Collée, Niels Stuurstraat, Kenneth de Ronde, Dani Hoogendoorn, Babette Blok en Eva Boeter. Spelers die hij kent uit het verleden met district Oost en Oranje. Rodenburg ziet zichzelf goed passen in de selectie en het spel dat wordt gespeeld. Daarnaast sluiten zijn ambities goed aan bij die van CKV Nieuwerkerk. Hij kijkt er naar uit om zijn bijdrage te leveren aan het proces waar CKV Nieuwerkerk zich in bevindt.

Delen

Advertentie