Peter Scheek stapt over van Blauw-Wit naar KOAG

Korfballeague-speler Peter Scheek verlaat het Amsterdamse Blauw-Wit om bij KOAG aan de slag te gaan.Op het eerste oog lijkt de overstap van Peter Scheek een opvallende overstap. Van het hoogste niveau in de zaal naar Tweede klasser KOAG is niet altijd even logisch. Maar schijn bedriegt. Peter Scheek werd opgeleid bij KOAG en speelde daar tot de A-jeugd. Daarna stapte Scheek over naar CKV Nieuwerkerk, om via Nieuwerkerk weer de stap te maken naar Blauw-Wit Amsterdam.

Scheek keerde al eerder terug naar KOAG om vervolgens de stap te maken naar het tweede van CKV Nieuwerkerk. Daar trof hij de huidige hoofdtrainer van KOAG, Wout Schouten. In het seizoen 2013/2014 stapte Scheek over naar Blauw-Wit. In Amsterdam trof hij een club dat jaarlijks meedoet om de titel op het veld en in de zaal. Hierdoor speelde hij in het seizoen 2016/2017 in de Ziggo Dome de finale van de Korfballeague tegen TOP uit Sassenheim.

Toch bleef Scheek betrokken bij zijn jeugdclub. Hij was jarenlang trainer van KOAG 3. Daarnaast speelt zijn vriendin, Kaylee Spee, in het eerste van KOAG.

De overstap heeft voor een groot gedeelte te maken met de opleiding van Scheek. Hij is politieagent in opleiding in Rotterdam. Door de onregelmatige werktijden en de afstand naar Amsterdam is de combinatie voor Scheek slecht te maken.

Delen

Advertentie