Leon Simons, Jan van Essen en voltallige selectie blijven bij CKV Nieuwerkerk

Trainers Leon Simons en Jan van Essen blijven tot 2020 in sporthal De Kleine Vink. Als kers op de taart blijft ook de voltallige selectie nog minimaal één jaar spelen voor CKV Nieuwerkerk.

Voor zowel trainers als spelers was meer dan voldoende interesse van topclubs uit de regio. Toch verlengden de volledige selectie en technische staf de contracten met CKV Nieuwerkerk. Dit om uiteenlopende redenen.

Het succes dat CKV Nieuwerkerk heeft in de Hoofdklasse, de ploeg staat gedeeld tweede, leek een stevige keerzijde te krijgen. Meerdere spelers stonden op de radar bij onder andere Korfbal League ploegen. Toch hebben alle selectiespelers unaniem aangegeven nog een jaar te blijven. Mede door de randzaken ziet de spelersgroep geen reden voor een vertrek. Daarnaast hopen ze met CKV Nieuwerkerk de volgende stap te zetten. Mocht dit via Nieuwerkerk niet lukken, dan is de groep nog jong genoeg om dat na aankomend seizoen elders te doen.

Trainers en doelstelling

Voor Leon Simons en Jan van Essen was het vertrouwen vanuit de spelersgroep een reden om aan te blijven. Voor Leon Simons betekend het verlengen alweer zijn zesde seizoen bij CKV Nieuwerkerk. Mede door de potentie van de spelersgroep blijven beide trainers. De doelstelling voor dit seizoen blijft gehandhaafd: Zo snel mogelijk veilig spelen. Aankomend seizoen durven de Nieuwerkerkers een stapje verder te kijken. Een plek in de kruisfinales van de zaalhoofdklasse is dan het doel.

Delen

Advertentie