KOAG winterkampioen eerste klasse

Na het kampioenschap vorig jaar in de tweede klasse in de zaal, mocht KOAG dit seizoen hun opwachting maken in de eerste klasse. De ploeg van trainer Wout Schouten doet dat met verve.  De Krimpense korfballers wonnen al hun vier wedstrijden en zijn daardoor met recht winterkampioen.

In de laatste wedstrijd van 2018 speelde de ploeg tegen het, net als KOAG, gepromoveerde Velocitas. In de eerste tien minuten ging het gelijk op. Er werd weinig gescoord wat resulteerde in een 4-4 stand. Daarna wist KOAG tot aan de rust makkelijk de korf te vinden met als ruststand 13-9 als gevolg.

In de tweede helft leek KOAG minder te duchten te hebben van Velocitas.  KOAG pakte een 19-12 voorsprong. Velocitas kwam terug tot 22-18, daarna bleef het spannend tot aan het einde met een uiteindelijke 24-21 overwinning voor de Krimpenaren.

Na afloop was KOAG-trainer Wout Schouten zeer tevreden over de stand in de competitie. ”We staan er optimaal voor, met handhaving als eerste doelstelling”, aldus Schouten.

Beluister hieronder het volledige interview met trainer Wout Schouten na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Velocitas. 

KOAG-trainer Wout Schouten: “Dat we met zoveel zeges de winterstop in mogen is onverwacht.”

Delen

Advertentie