KCC in eigen huis hard onderuit tegen LDODK

De Capelse korballers van KCC hadden een zware dobber aan het Friese LDODK. De ploeg van trainer Erik Wolsink verloor met 21-38.

 

Verlate aanvang

De aanvangstijd van 20:00 in sporthal Schenkel bleek niet haalbaar. Scheidsrechter Johan Vries stond vanuit Groningen stevig in de file. Drie kwartier later dan gepland konden beide ploegen aanvangen.

Met Julian Middelkoop in de basis voor de geblesseerde Steven Verhoef begon KCC zwak. LDODK kwam binnen een minuut van tijd op een 4-0 voorsprong. De strijdlust van KCC knokte de ploeg terug in de wedstrijd tot 11-13 in Fries voordeel.

Daarna ging aanvallend het licht uit voor KCC. De slotfase van de eerste helft was compleet voor LDODK. Aanval na aanval was raak waardoor er met 11-17 werd gerust.

LDODK op stoom

Na rust raakte KCC niet in de wedstrijd. LDODK raakte op stoom. KCC kon daar niets tegenover zetten en kwam schietende niet op dreef. Menig kans van dichtbij werd gemist. Al met al een desillusionerende avond aan Capelse kant. Voor LDODK een goede opsteker, met 6 punten staan zij gedeeld aan kop.

Na afloop was KCC’er Stephan Groeneweg helder in zijn analyse tegen verslaggever Eelco de Bruin: “De uitslag zegt genoeg. De vechtlust is er echt wel geweest. We bleven aanvallend doorgaan, waardoor we goede kansen creëren. Vandaag hadden we meer moeten scoren. Daarnaast lieten we verdedigend steekjes vallen waardoor LDODK vrije Schotland en kreeg en die benutte.”

Bivakkeren in de onderste regionen

KCC staat momenteel negende in de korfballeague met twee punten. Ook DeetosSnel en DOS’46 gaan twee uit vier maar hebben óf een beter onderling resultaat of een beter doelsaldo. DVO staat als enige zonder punten nog onder KCC.

Bekijk hieronder de hele wedstrijd en het interview met Stephan Groeneweg terug.

 

Delen

Advertentie