KCC doet goede zaken voor moraal tegen DSC

Een week voor het tweede seizoen van KCC in de Korfbal League oefenden de Capellenaren in de eigen sporthal Schenkel tegen DSC uit Eindhoven. 

Na de eerdere oefenwinst van KCC tegen Meervogels (30-25) pakten de Korfbal Combinatie nog grootser uit tegen Hoofdklasser DSC. Bij rust stond er 19-14 op het score bord, aan het einde zelf 37-24.

Opvallend was in deze oefenwedstrijd het collectief van KCC. Zeker in de tweede helft frustreerde KCC de aanval van DSC. Dat gebeurde in een dermate manier dat het slechts vijf doelpunten weggaf en DSC meermaals te maken kreeg met een schotklok overschrijding. In de eerste helft kreeg DSC veel goals uit dode spelsituaties. In de tweede helft had de ploeg van coaches Ed van der Steen en Erik Wolsink de juiste defensieve snaar gevonden om dat te voorkomen.

Daarnaast waren er ook enkele individuele lichtpuntjes voor KCC in aanloop naar de Korfbal League-kraker tegen DVO. Tessa Noordzij en Mark Behrens schoten in de eerste helft beiden met scherp. Zowel Noordzij als Behrens legden er vijf in het mandje, Stefan Dekkers schoot viermaal raak. In de tweede helft ging Noordzij nog even door met scoren. De zes goals die zij in de tweede helft maakte brengen haar totaal op elf en tevens de topscorerstitel van deze wedstrijd.

Aankomende week speelt KCC in sporthal Schenkel de eerste Korfbal League wedstrijd tegen DVO. Naast dat dat een weerzien wordt met Gert-Jan Meerkerk. zal dat ook een kraker zijn. Met het oog op de onderste plaatsen in de Korfbal League zullen de Capellenaren willen winnen.

Delen

Advertentie