Julian Middelkoop (KCC): ‘We hebben de titel goed gevierd, maar maandag wachtte school weer’

De Korfballers van KCC hebben op het veld de titel gepakt. In een direct duel met de nummer één van dat moment, Groen Geel uit Wormer, werd afgerekend en dus de titel veilig gesteld. Julian Middelkoop blikte met verslaggever Eelco de Bruin terug op de titel in de IJssel-sport kampioenenuitzending.

Volgens eerste team speler Julian Middelkoop was die wedstrijd met Groen Geel geen makkelijke met de wetenschap dat alleen winst de titel opleverde. “Het was niet eenvoudiger met die wetenschap. Groen Geel is gewoon een goede ploeg. Ze zijn in de zaal niet voor niets gepromoveerd naar de Korfbal League. Wat het resultaat vooraf moet zijn maakt voor mij niet uit. Je gaat iedere wedstrijd in om te winnen.”

Moeizame hervatting

KCC kende een goede eerste seizoenshelft op het veld, waarin het vier punten voorsprong vergaarde. Na het zaalseizoen, waarin KCC degradeerde uit de Korfbal League, liep het een stuk moeizamer. “In de zaal degradeer je, dat was voor de meesten best een klap. Dat hadden we niet verwacht. En dat zag je eigenlijk wel terug in ons spel op het veld. Het was niet goed”, memoreert de international van Jong Oranje.

Het normale leven

Voor Middelkoop duurde de festiviteiten niet langer dan het weekend van de titel. ‘We hebben het dat weekend goed gevierd, maar het normale leven gaat ook gewoon weer door. Maandag moest ik weer naar school.’

Beluister het volledige interview van verslaggever Eelco de Bruin met Julian Middelkoop hieronder.

Julian Middelkoop (KCC): ‘We hebben de titel goed gevierd, maar maandag wachtte school weer’
Delen

Advertentie