Jesse van Viersen (KOAG): ‘We hebben een fantastisch seizoen gehad’

KOAG is voor het tweede jaar op rij kampioen geworden. Na de overwinning in de zaal van vorig seizoen, was het dit seizoen de veldtitel in de tweede klasse die naar Krimpen aan den IJssel ging . In de kampioensuitzending van IJssel–sport gaf Jesse van Viersen toelichting.

Na een zeer overtuigende start, waarin KOAG de eerste elf wedstrijden van het seizoen wonnen, kon het niet op bij de club uit Krimpen aan den IJssel. ”Na wedstrijden met 9 of 10 doelpunten verschil steeds gewonnen te hebben, zijn we de zaal in gegaan met nul verliespunten en een doelsaldo van plus 61”, aldus Van Viersen

Zaalseizoen

KOAG startte in de zaal als promovendus, en leek te worden onderschat door de tegenstanders in de eerste klasse . De eerste vier wedstrijden werden daar gewonnen, en plots stond de promovendus bovenaan in de competitie. En dus is de logische vraag wanneer de ploeg dacht in de zaal de titel te kunnen pakken. ”Halverwege het seizoen? We stonden ergens bovenin, en toen drong het bij ons doordat Sporting Trigon en BEP onze concurrenten zijn dit seizoen, en niet de onderste ploegen zoals DES”

Feest in Krimpen

Ondanks de eerste nederlaag op het veld, 17-16 bij DES, werd duidelijk dat het feestje kon worden gevierd in Krimpen aan den IJssel en niet op een sportpark van een tegenstander. “Op het veld is de wedstrijd tegen DES onze enige nederlaag geweest met één punt verschil, en aan de ene kant was het een teleurstelling. Maar als we erop terugkijken, denk ik dat het ons ook goed uitkwam, want nu konden we een feestje vieren in Krimpen.”

Beluister het volledige interview van presentator Thom Alderliesten met Jesse van Viersen hieronder.

Jesse van Viersen ‘We hebben een fantastisch seizoen gehad’
Delen

Advertentie