CKV Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “We kunnen van iedere ploeg winnen”

CKV Nieuwerkerk heeft zaterdag haar titelkandidaatschap in de Hoofdklasse verlengt. In de eigen sporthal De Kleine Vink versloegen de Nieuwerkerkers TOP met 25-23. Na afloop was trainer Leon Simons goed gemutst maar kritisch over zijn ploeg.

Lange tijd leek het er niet op dat CKV Nieuwerkerk met de winst aan de haal zou gaan. De ploeg had het moeilijk tegen TOP, beaamt ook Simons in gesprek met IJssel-sport: “Het ging niet soepel. We hebben tot driekwart van de wedstrijd achter TOP aangelopen. TOP deed dat goed. Maar wij deden het ook niet goed. Verdedigend hadden we onze zaken op orde, maar aanvallend was het onder de maat.”.

Vertrouwen

Toch kwamen de Nieuwerkerkers op tijd terug in de wedstrijd waardoor de winst en dus de gedeelde koppositie veilig stelden. Daaruit blijkt binnen de Nieuwerkerkse ploeg heel veel vertrouwen. “We hebben echt de mogelijkheden om het iedere ploeg moeilijk te maken en er zelfs van te winnen. Dat hebben we bewezen tegen Groen-Geel en tegen TOP. Nu is het aan ons om dat wekelijks te laten zien”, aldus Simons.

Beluister het hele interview met Leon Simons hieronder:

CKV Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “We kunnen van iedere ploeg winnen”
Delen

Advertentie