CKV Nieuwerkerk boekt tweede overwinning van het seizoen

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft de goede competitiestart een mooi vervolg gegeven tegen GKV.

De lastige uitwedstrijd bij GKV in Gorinchem werd met 17-19 gewonnen na een 9-11 voorsprong bij rust. GKV begon de wedstrijd flitsend en schoot met scherp. Dat resulteerde in een 5-2 tussenstand binnen zeven minuten. Nieuwerkerk herpakte zich en via een 0-7 streak in 13 minuten werd een 5-9 voorsprong gepakt. Op dit moment had Nieuwerkerk de wedstrijd kunnen beslissen, maar de ploeg verzuimde GKV de beslissende tik te geven. GKV kwam zo voor de rust terug tot 9-11.

Na rust begon Nieuwerkerk slordig en kwam GKV al snel terug in de wedstrijd. Het stond gelijk op 11-11 en 12-12. Nieuwerkerk pakte op 12-14 en 14-16 een voorsprong van twee punten, maar steeds kwam GKV weer langszij. Zo ging het ook na de 15-17 voorsprong van Nieuwerkerk. GKV kwam zeven minuten voor tijd op 17-17 en een spannende slotfase brak aan. Een slotfase waarin Dani Hoogendoorn heel koeltjes bleef vanaf de strafworpstip en zo de 17-18 en 17-19 wist te scoren. Flinke domper op deze mooie zege was het uitvallen van aanvoerder Koen Collée al vroeg in de eerste helft. Hij liep een flinke enkelblessure op.

Nieuwerkerk 2 had het verkeerde voorbeeld gegeven aan Nieuwerkerk 1. Het tweede begon erg slecht aan de wedstrijd tegen GKV 2 en keek bij rust tegen een 12-4 achterstand aan. In de tweede helft kwam Nieuwerkerk iets terug, maar er werd wel met 18-16 verloren. GKV 1 leek het juiste voorbeeld van hun tweede te volgen. De ploeg van coach Niels Mastijn schoot, onder leiding van het talentvolle arbitrale duo De Jong/Honkoop, werkelijk uit de startblokken. Vooral het schotpercentage van GKV was indrukwekkend in deze fase. Kevin van Beest en Ferry Gruyters schoten GKV al snel op 2-0. Koen Collée zorgde voor de eerste treffer van Nieuwerkerk na een fraaie combinatie met Dani Hoogendoorn. Deze goal werd direct gevolgd door een treffer van Mats den Besten van GKV. Babette Blok verdiende vervolgens een strafworp die werd benut door Niels Stuurstraat, 3-2 binnen vijf minuten. Een doelpuntrijk begin van de wedstrijd.

GKV stoomde door en scoorde via Kevin van Beest en Mats den Besten. 5-2 binnen zeven minuten. Een droomstart voor GKV, net als vorige week in Middelburg. De eerstvolgende GKV goal liet gelukkig voor Nieuwerkerk dertien minuten op zich wachten. In die fase nam Nieuwerkerk de wedstrijd volledig over. Het was weer een genot om naar het vak van
Stuurstraat/Rodenburg/Blok/V.d. Linden te kijken. Er zit veel korfbal in en natuurlijk gaat niet alles goed, maar er ontstaat duidelijk iets moois.

Via goals van Dani Hoogendoorn (stip), Mats Rodenburg (schot) en Niels Stuurstraat (stip) kwam Nieuwerkerk in de 13e minuut weer naast GKV. Vlak voor die 5-5 een zeer vervelend moment voor Nieuwerkerk. In de verdediging blesseerde aanvoerder Koen Collée zich flink na een sprong. Hij klapte door zijn enkel en moest de wedstrijd staken. Jasper Marck werd zijn vervanger en die kwam in de hitte dus tot 108 speelminuten zaterdag. Desondanks deed hij het verdedigend uitstekend tegen spits Kevin van Beest.

De jonge ploeg van Nieuwerkerk ging goed om met deze tegenslag. Eerst dus de 5-5 van Stuurstraat en daarna twee rake schoten van Miriam Swart. Op vrijwel identieke wijze schoot zij in de 17e en 18e minuut raak en zo was daar plots de 5-7 voorsprong voor Nieuwerkerk. Tussendoor miste Hoogendoorn overigens nog een strafworp. Weer twee minuten later was het zelfs 5-9 nadat Rodenburg en Stuurstraat raakschoten. Een indrukwekkende fase van Nieuwerkerk. Even doordrukken en de ploeg zou GKV definitief kunnen knakken. Helaas lukte dat niet.

In de laatste tien minuten voor rust kwam GKV weer beter in de wedstrijd. Via een vrije bal van Suzanne Kuipers en een strafworp van Mats den Besten werd het in de 24e minuut 7-9. Babette Blok schoot Nieuwerkerk naar 7-10 en na de 8-10 van Nienke v.d. Weijden was het wederom een afstandsschot van Miriam Swart. Zonder andere spelers te kort te doen was Swart van doorslaggevend belang in de eerste helft. Met drie treffers en een verdiende strafworp was zij een plaag voor de GKV defensie. Kort voor rust bepaalde Mats den Besten de ruststand op 9-11. Met vier treffers was hij de beste man aan GKV-zijde. De wedstrijd kon nog alle kanten op de tweede helft.

Nieuwerkerk begon de tweede helft matig. Juist het vak dat in de eerste helft zo goed korfbalde, begon uitermate slordig. De passing was ondermaats en zo werden er weinig kansen gecreëerd. Zo kon GKV binnen vijf minuten op gelijke hoogte komen door twee goals van Ferry Gruyters. Al snel verdiende Swart weer een strafworp en zette Hoogendoorn Nieuwerkerk weer op voorsprong, 11-12.  In diezelfde minuut gaf Blok teveel ruimte aan Ismay Bussing die zo met de wind mee kon aanleggen en scoren, 12-12. Het vak van Stuurstraat herpakte zich gelukkig en schoot via Stuurstraat en Blok al snel twee keer raak, 12-14. Op naar het gaatje van drie zou je denken.

Dat lukte helaas niet. Nu had het vak van Swart/Van Horik/Marck en Hoogendoorn het even lastig in de aanval. Vijf minuten geen goals en een iets te statisch aanvalsspel. Wel twee goals van GKV, via Niels Huisman en wederom Bussing werd het weer gelijk: 14-14 na een klein kwartier.

In de 15e minuut liet Stuurstraat zijn klasse weer zien. Eerst een schot voor 14-15 en daarna een heerlijke tip-in voor 14-16. Prachtige goal! Maar weer lukte het Nieuwerkerk daarna om de wedstrijd in het slot te gooien. Niels Huisman met zijn tweede treffer voor 15-16. Dit keer werd het niet gelijk, want Dani Hoogendoorn vanaf de stip voor 15-17. De laatste tien
minuten gingen in.

Bij GKV was Niek v.d. Weijden inmiddels in de ploeg gekomen voor Kevin van Beest. Jasper Marck, bij wie de vermoeidheid wellicht een rol begon te spelen, maakte tegenover V.d. Weijden twee foutjes in de defensie. Twee
keer profiteerde GKV, eerst via een strafworp van Gruyters en daarna een vrije bal van Maren den Besten. 17-17 en de laatste zeven minuten gingen in.

Vanaf dat moment stond defensie als een huis en liet Hoogendoorn in de aanval zien dat hij echt stappen aan het maken is. Hij leidde zijn vak vanuit de rebound en zorgde voor lange aanvallen. En op de momenten dat de strafworpen kwamen in die spannende slotfase stond hij er ook. Eerst 17-18 vanaf de stip en daarna in de slotminuut nog een keer! Daar ging een prima wissel aan vooraf. Lotte Dingjan kwam naast Swart te staan en tegenover twee van deze aanvallende dames had GKV geen antwoord; stip voor Swart. Zo bepaalde Hoogendoorn de eindstand op 17-19 en bezorgde hij Nieuwerkerk wederom twee punten.

Een prima competitiestart zo voor Nieuwerkerk 1 dat aan kop gaat met vier punten uit twee duels na twee prima tegenstanders te verslaan. Swift won, op het oog eenvoudig, met 11-17 bij HKC en ook Merwede won haar tweede wedstrijd (13-9 van Valto). Oranje Wit speelde thuis enigszins verrassend gelijk tegen Vriendenschaar (17-17). Drie koplopers dus na twee speelrondes: Nieuwerkerk, Swift en Merwede. Volgende week ontvangt Nieuwerkerk Merwede op Sportpark de Kleine Vink.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 6(2), Dani Hoogendoorn 5(5), Miriam Swart 3, Babette Blok 2, Mats Rodenburg 2 en Koen Collée 1.

Doelpunten GKV: Mats den Besten 4(1), Ferry Gruyters 4(2), Kevin van Beest 2 (1), Niels Huisman 2, Ismay Bussing 2, Suzanne Kuipers 1, Nienke v.d. Weijden 1 en Maren den Besten 1

Delen

Advertentie