Hoofdklasse A: KCC start met winst, Nieuwerkerk verliest

Zaterdag begon voor KCC en CKV Nieuwerkerk de zaalcompetitie.
KCC wil de playoffs bereiken, Nieuwerkerk gaat voor een plek bij de top 4.
KCC begon met een uitwedstrijd bij promovendus Fiks. Na een gelijk opgaande beginfase liep KCC uit naar een 14-19 voorsprong bij rust.
In de 2e helft kwam KCC op 17-23, maar vanaf dat moment ging het bijna fout voor KCC. Fiks kwam namelijk terug tot 24-25, KCC bleef echter daarna wel scoren waardoor Fiks niet langszij kon komen en na een spannende slotfase pakte KCC met 31-32 de belangrijke winst in de openingswedstrijd.

Nieuwerkerk begon met een thuiswedstrijd tegen TOP Arnemuiden. Een wedstrijd die amper opgang kwam in de 1e helft. De doelpunten waren schaars en Nieuwerkerk wist amper te scoren. Het was aan 4 strafworpen te danken dat het 5-5 stond na een kwartier spelen. Nieuwerkerk pakte een 10-6 voorsprong maar TOP kwam vlak voor rust terug tot 10-8.
In de 2e helft knokte TOP zich terug van een 15-13 stand naar een 15-17 voorsprong. Even sputterde Nieuwerkerk nog tegen en pakte met 18-17 weer een voorsprong. Daarna kwamen de dames van TOP echter los en schoten TOP naar een 19-24 overwinning. De dames van TOP gaven de doorslag in deze wedstrijd. Zij scoorden namelijk 15 doelpunten, terwijl de dames van Nieuwerkerk slechts 2 treffers produceerden.


Delen

Advertentie