Hoofdklasse A: KCC en Nieuwerkerk winnen

In de 2e speelronde in de zaal speelde KCC weer een uitwedstrijd tegen TOP en Nieuwerkerk speelde weer thuis tegen Fiks.

KCC won in de 1e ronde met 31-32 op bezoek bij Fiks en ging nu op bezoek bij TOP in Arnemuiden. TOP had de 1e wedstrijd ook gewonnen (bij Nieuwerkerk) en is vaak een lastige tegenstander voor KCC.
In de openingsfase was dat ook zo, want TOP nam een 5-3 voorsprong. Vanaf dat moment ging KCC meer druk zetten en dat resulteerde al snel in een ruime voorsprong en bij rust was het dan ook al 11-17.
In de 2e helft liep KCC uit naar 14-23 waarna de Capellenaren het iets rustiger aandeden waardoor de eindstand 20-28 werd.

Doelpunten: Stefan Dekkers 11x, Tessa Noordzij 5x, Bo Oppe en Julian Middelkoop ieder 3x, Mark Behrens, Mandy Biesbroek en Demi van Oosten ieder 2x.

CKV Nieuwerkerk begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen TOP welke verloren ging. Noodzaak dus om de 2e thuiswedstrijd tegen promovendus Fiks wel te winnen.
Nieuwerkerk begon fel en pakte snel een 3-1 voorsprong maar Fiks bleef rustig en kwam goed terug tot 5-6 voorsprong. In een hele matige 1e helft waarin veel spelers met de grond in aanraking kwamen door het fysieke spel bleven beide ploegen om en om scoren, tot een 12-13 ruststand.
Na de rust kwam Fiks tot een voorsprong van 12-16 maar vanaf dat moment zette Nieuwerkerk een tandje bij. Met de nodige wissels zorgde coach Leon Simons dat Nieuwerkerk de achterstand omboog in een 19-18 voorsprong. Fiks wist de korf amper nog maar te vinden waardoor Nieuwerkerk in de slotfase niet meer in de problemen kwam en een 22-20 overwinning pakte.

Doelpunten: Niels Stuurstraat 6(1), Koen Collée 5(2), Babette Blok 4, Jop Brouwer 3, Miriam Swart 2, Mats Rodenburg 1 en Laura v.d. Linden 1
Nieuwerkerk – Fiks
Delen

Advertentie