Succesvolle Europa Cup bij Euro Stars gewonnen door Bollate

De finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars in Capelle aan den IJssel werd zondag pas in de zesde inning beslist. Na de zonnige eerste dagen van het Europese toptoernooi, was het wisselvallige weer een ware kwelgeest voor ploegen en organisatie. Met man en macht werd er gewerkt om de middagwedstrijd tussen Joudrs Praag en Sparks Haarlem doorgang te laten vinden.

Voor Sparks pakte dat positief uit. De Tsjechen werden, net als eerder in het toernooi verslagen. De Haarlemse softballers namen in de eerste inning al een voorschot op de lonken de overwinning door op een 0-2 voorsprong te komen. Anne Blauwgeers stal twee honken om de 0-1 op de borden te zetten. Daarna was het Kinsley Avery die het thuishonk stal en daarmee de 0-2 binnen haalde. Pas in inning vijf deed Joudrs iets terug. Coufalova liep in drie slagbeurten alle honken en haalde zo de hatelijke nul van het bord voor de Tsjechen. Direct daarna, in de tweede helft van de vijfde inning, maakte Sparks een einde aan Praagse hoop. Chantal Versluis en Katelyn Park liepen beiden over de thuisplaat en bepaalden zo de eindstand op 1-4.

De finale
Al vroeg op de middag besloot de organisatie de finale te verplaatsen, van 18:00 naar 17:30. Helaas voor finalisten Bollate uit Italië en Sparks Haarlem brak om klokslag half 6 de hemel open boven sportpark Schenkel. Om van de thuisplaat naar het eerste honk te komen was een boot nog de enige optie. Hierop besloot de kordaat optredende organisatie het speelveld voor de finale te verplaatsen. Op het derde veld, dat eenvoudiger te drogen was, werd de finale gespeeld. Met man, macht en spons werd het veld om 19:00 speelklaar opgeleverd aan de umpires en finalisten. Sparks coach Peter van Dalen was vooraf goed gestemd over de kansen van zijn ploeg.
(Tekst gaat verder onder de video)

Vooraf gaf ex-bondscoach Alexander Prins al een klein tipje van de sluier. Het zou een finale worden tussen beide pitchers. Zowel Jolene Henderson van Sparks als Gretta Cecchetti van Bollate gooiden een ijzersterke wedstrijd. Daarnaast zou het volgens Prins ook weleens een uitputtingsslag kunnen worden. In de twee eerdere ontmoetingen tussen de Haarlemmers en de Italianen trokken de dames van Bollate na meer dan 7 innings aan het langste eind.

In de finale duurde het lang tot de brilstand van het bord verdween. Beide ploegen hadden in de eerste vier inningen al meermaals dames op het tweede en derde honk gekregen, maar zonder punten tot gevolg. Tot inning vijf, Amanda Lynn Fama kwam op een honkslag van Jamee Rene Juarez vanaf het tweede honk over de thuisplaat. Dat bleek ook direct de enige score van de wedstrijd waardoor de Italianen de Europa Cup 2 in de armen mochten sluiten.

Zie hieronder de reportage die de heren van IJssel-sport maakten over de finale dag. Later volgen meer interviews met de organisatie en spelers en trainers van Euro Stars.

Delen

Advertentie