Euro Stars haalt Europese hoofdsteden naar Capelle a/d IJssel.

Zaterdag 25 augustus speelt de Europese top in het softbal in Capelle aan den IJssel. Het sportprogramma IJssel-sport is daar live bij.

Imposante touring cars met namen als Euskal Tour en Beta Viaggi op de parkeerplaats van sportpark Schenkel doen al vermoeden, dat Capelle aan den IJssel weer eens grenzenloos aan de weg timmert. Bussen uit Milaan en San Sebastian moeten de Alpen en de Pyreneeen getrotseerd hebben om de lage landen aan de Noordzee te bereiken. Ze staan deze week tijdens het Europa Cup 2 tournooi voor softbalclubs klaar om hun ploegen te vervoeren tussen hotel en het complex van Euro Stars.

Zes dagen lang biedt de Capelse club podium aan de op een na hoogste competitie van Europa. En dat dankzij de ambitieuze leiding door Andre van Overbeek, John de Vos en Andre Prins. Op de twee velden ontvangen zij clubs uit vele hoofdsteden: Londen, Parijs en Praag van Engeland, Frankrijk en Tsjechie. Verder regionale hoofdsteden zoals Antwerpen van Vlaanderen, San Sebastian van Spaans Baskenland en Milaan van het Italiaanse Lombardije. Andere clubs komen uit het Zwitserse Luzern, het Russische Kalita, het Duitse Wesseling en ons eigen Haarlem.

De Capelse club Euro Stars speelt zelf op het tweede niveau van Nederland: de Silver League. Het Haarlemse Sparks is de topclub, die verwachten de finale op zaterdag te bereiken en hopelijk de Europa Cup te winnen. Vandaag speelt onze vaderlandse favoriet om 14.00 uur tegen Royal Greys uit Belgie. Onze regionale heldinnen van Euro Stars ontmoeten om 18.00 uur de Eagles uit Luzern. De eindstand bepaalt hoe laat de clubs vanavond en morgen zullen spelen om de medailles in hun poule. Zie hiertoe het programma dat wordt vastgesteld door de ESF, de Europese Softbal Federatie: http://competition.europeansoftball.org/2018/capelle/schedule.php

Delen

Advertentie