Heren De IJssel verzekerd van nog een jaar topklasse

De Nieuwerkerkse hockeyheren van NHC de IJssel zijn er zondag in geslaagd zich te handhaven in de topklasse zaalhockey. In een tumultueuze dag was een 4-2 overwinning op het Rotterdamse Leonidas voldoende om handhaving te bewerkstelligen.

Het blijft toch een vreemd gezicht, NHC de IJssel op het één-na-hoogste niveau in de zaal tussen roemruchte clubs als Klein Zwitserland en Leonidas. En De IJssel doet niet mee als competitievulling.

Barsten of buigen

De Nieuwerkerkse hockeyers begonnen de competitiedag op de derde plaats, één punt voor Leonidas en drie voor Ring Pass Delft. Aangezien er naast het al gedegradeerde Alecto nog twee ploegen moesten degraderen uit de topklasse, was dit dag van barsten of buigen.

De IJssel boog. Eerst een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong in het tijdsbestek van 40 seconden. Later barstte de ploeg van trainer Mathieu de Jong van onzekerheid. Was de knappe en terechte 4-2 overwinning op ‘Leo’ voldoende geweest? Gelijktijdig speelde Ring Pass immers tegen Berkel en Rodenrijs. Ondanks dat die wedstrijd nog geen honderd meter verderop plaats vond, was er onduidelijkheid over de uitslag: 1-0 voor Ring Pass of 1-1?

Duidelijkheid

Pas vlak voor de tweede wedstrijd van De IJssel in de Delftse sporthal vlogen de high-fives door de lucht. Na lang beraad bleek een buzzer-beater van Berkel en Rodenrijs goedgekeurd waardoor Ring Pass gelijkspeelde en de Nieuwerkerkers veilig waren. Als kers op de taart geeft de derde plaats ook nog eens recht op play-offs om promotie naar de hoofdklasse. Dat er tussentijds 6-1 verloren werd van Ring Pass mocht de pret niet drukken.

Bekijk hier alle interviews met Mathieu de Jong, Richard van Steensel en Vincent de Klerk (klik linksboven voor de playlist)
Delen

Advertentie