Grote finale tijdens NK Carrousel rijden in Capelle aan den IJssel

Op zondag 1 juli aanstaande vindt het Nederlands Kampioenschap Carrousel rijden  2018 plaats bij de Capelse Manege in Capelle aan den IJssel.

Het NK Carrousel rijden wordt jaarlijks door de Verenigde Carrouselclubs in Nederland georganiseerd. Deelname is voor leden van de KNHS die afkomstig zijn van FNRS-maneges. De afgelopen weken konden de carrouselgroepen zich vanuit de eerste en ere-divisie plaatsen voor het NK. De beste groepen hieruit strijden op 1 juli nog één keer tegen elkaar, waarbij de winnaar zich een jaar lang dé Nederlands Kampioen Carrousel 2018 mag noemen.

In de ochtend strijden de 10 beste pony-groepen tegen elkaar. Vervolgens nemen in middag de 10 beste groepen met de paarden het tegen elkaar op. Het belooft dus een spannende en sportieve strijd te worden. Daarbij zijn de groepen aan elkaar gewaagd en hebben dit jaar weer bijzondere en verrassende figuren bedacht. Hiermee zal ongetwijfeld het publiek worden verrast, mede doordat elke groep een andere manoeuvre laat zien gereden op passende muziek.

Voor de juryleden is er veel werk te verrichten. Zij beoordelen de groepen op de gereden figuren, de inhoud, artistiek, de muziek en de algemene indruk. Een derde jurylid houdt daarnaast zich volledig bezig met de Prix d’Elegance, waarbij de kleding, verzorgen en uitstraling van een carrouselgroep wordt beoordeeld.

Het programma op zondag 1 juli begint al rond 08:30 uur. Vervolgens vindt de prijsuitreiking voor de pony’s is om 13:10 uur plaats. Voor de paarden is deze rond 18:30 uur. Iedereen is van harte welkom om deze prachtige dag bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.vcncarrousel.nl en op Facebook.

Delen

Advertentie