DCV geeft voorsprong uit handen tegen Rozenburg

Op papier zou dit een hele lastige wedstrijd worden voor DCV. De ploeg van Ronald Klinkenberg nam het namelijk thuis op tegen nummer 3 Rozenburg. Zelf stond de club uit Krimpen, die sinds vorige week 100 jaar bestaat, op een matige 11e plek in de 2e klasse D.

Verrassend genoeg kwam DCV veruit als beste uit de startblokken. Na tien minuten was het linkshalf Fievel Meijer die zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Vervolgens kreeg DCV veel kansen op de 2-0. Rozenburg speelde heel erg slordig. Daan van Ingen en Patrick Groen hadden allebei wel minimaal een goal moeten scoren. Echter deden zij dit niet in de eerste helft en dus gingen we rusten met een magere 1-0 voorsprong

DCV mag niet klagen

Ook in de tweede helft mistte DCV veel kansen. Wederom Patrick Groen die de 2-0 op zijn schoen had, maar weer verzuimde hij de verdubbeling van de voorsprong. In de 70ste minuut was daar dan eindelijk de 2-0 en wie anders dan Carlo de Reuver scoorde voor zijn ploeg. DCV had al met 5-0 voor moeten staan en mocht dit absoluut niet uit handen geven. Echter gebeurde dit wel. Rozenburg kreeg in de 78ste minuut een penalty. Het was Brian van der Laan die achter de bal ging staan en ook de 2-1 achter keeper Tim Hoogendijk wist te schieten. Twee minuten later was daar Marnix Sonneveld die de gelijkmaker maakte. In de slotfase gingen beide ploegen aanvallen om de overwinning uit het vuur te slepen. Beide teams slaagden hier niet in en de wedstrijd eindigde hiermee in 2-2.

Met dit gelijke spel doet DCV zich te kort en had het hier kunnen stunten, maar nu zakt het een plekje naar de 12e plek met acht punten uit zeven wedstrijden. Volgende week speelt DCV niet. Een week later speelt het thuis tegen Vitesse Delft. Die wedstrijd begint om 15:00.

Kasper Luchtmeijer in gesprek met doelpuntenmaker Fievel Meijer

Delen

Advertentie