CKC wint in slotfase

Onder een grauw wolkendek en bij een stevige wind ontving CKC thuis op Sportpark ’t Veer de ploeg van SDV. Dat team staat op een zesde plaats op de ranglijst waar de ploeg uit Kralingseveer als derde genoteerd staat.

De technische staf moest puzzelen om een volwaardig elftal aan de start te krijgen vanwege het ontbreken, door verschillende omstandigheden, van vijf (basis)spelers. Nick Koster, Vinicius Bongaertz, Yairo van Horik, Jeffrey Bourne en Marlon van der Schelling ontbraken. Daardoor werd Diederik Derksen in de spits geposteerd als targetman met Bjorn Setoe en Daniel van der Linden op de flanken. Tim Bader speelde op het middenveld met Ruben Schippers en Jasper van Westen, en het centrale verdedigingsduo bestond uit Mike van der Spoel en Damien Huibregtse. Karel Bleichrodt en Stephan Brons waren de backs.

CKC begon fel aan de wedstrijd maar het werd al gauw duidelijk dat de ploeg moest wennen aan de gewijzigde opstelling. De spelers hadden moeite elkaar te bereiken en veel passes kwamen niet aan. Bovendien maakte de harde wind het lastig om goed te voetballen. De thuisploeg was wel gevaarlijk voor het doel van SDV en nam de keeper diverse malen onder vuur, tot echt doelrijpe kansen leidde dat niet. Daarnaast lieten ook de bezoekers zich gelden en was er continu gevaar door hun handige en snelle aanvallers. Ook keeper Heijser moest daarom enkele malen handelend optreden en vlak voor de pauze kreeg hij hulp van Karel Bleichrodt die een bal van de doellijn haalde en zo een tegendoelpunt voorkwam. Derhalve bleef het 0-0 tot aan de rust.

In de beginfase van de tweede helft ging CKC vol in het offensief en zette het SDV onder druk. Dat resulteerde in een handvol corners maar gescoord werd er niet. Na die fase namen de bezoekers het initiatief over en zetten zij CKC onder druk. Een eerste kans voor de aanvoerder van SDV, die door het midden op mocht komen en alleen voor keeper Heijser verscheen, ging nog verloren maar even daarna was het wel raak. Uit een vrije trap werd de 0-1 binnen geschoten buiten bereik van de keeper van CKC. De thuisploeg was de regie kwijt en had even nodig om zich te herpakken maar ging vervolgens opportunistisch spelen en drukte SDV helemaal terug. De gelijkmaker werd prachtig binnengeschoten door aanvoerder Ruben Schippers die een afgeslagen corner van net buiten het zestien meter gebied vol op de slof nam en hard raak schoot. CKC voelde dat er meer in zat, wisselde (daarbij maakte Victor Loop zijn officiële debuut voor CKC1) om nog meer druk op de goal van de tegenstander te kunnen zetten en volhardde in de aanvallende intenties.. Vlak voor tijd werd het daarvoor ook beloond. Uit een hoekschop kopte de ingevallen Sebastiaan Kooijman de bal in het doel voor de 2-1 en dat bleek de winnende treffer.

Na afloop van de wedstrijd haalde trainer Mario Meijer zijn mannen bij elkaar voor een korte nabespreking. “Ik heb ze gecomplimenteerd met hun prestatie. Niet alleen met de overwinning maar vooral met de manier waarop ze door zijn blijven gaan. We wisten vooraf dat het lastig zou worden aangezien we door alle afwezigen het grootste deel van ons scorend vermogen kwijt waren en omdat het door de harde wind heel moeilijk zou worden om te voetballen. We hebben gezegd dat degene die het beste met de omstandigheden om zou gaan ook zou gaan winnen. Dat hebben de jongens heel goed gedaan, ze zijn opportunistisch blijven spelen en dan dwing je toch af dat die goals vallen. Goed voetbal was niet echt mogelijk maar uiteindelijk haal je zo wel een resultaat.”

Volgende week speelt CKC uit tegen HWD, de nummer vier van de ranglijst en een lastige tegenstander. Aanvang op zaterdag 23 maart om 14.30 uur op Sportpark Taludhoeve in Rotterdam.

Bron: website CKC

Delen

Advertentie