Capelle verslaat hekkensluiter Achilles’29

Na twee verliespartijen in de Hoofdklasse A ging Capelle vandaag op zoek naar eindelijk weer een overwinning. De laatste winst van Capelle dateert namelijk van vijf oktober. Deze overwinning moest vandaag behaald worden tegen Achilles’29. De club uit Groesbeek had na acht gespeelde wedstrijden pas één punt gehaald en is hiermee ook de hekkensluiter.

Van beide kanten was het geen flitsende start te noemen. Twee goede kansen in de eerste twintig minuten voor Capelle zagen we wel, maar het spel was nog niet om over naar huis te schrijven. In de 28e minuut was het, een beetje tegen de verhouding in, Achilles’29 dat op een 1-0 voorsprong kwam. Een matige eerste helft was het wel te noemen vanaf de kant van Capelle. Het mag nog van geluk spreken dat het in de rust niet op een 2-0 achterstand stond, want in de laatste minuut van de eerste helft kreeg Achilles’29 nog een 100% kans op een verdubbeling van de score. Gelukkig voor de Capellenaren ging deze kans er niet in en gingen we rusten met een 1-0 achterstand voor Capelle.

Moeizame eerste helft, uitstekende tweede helft.

Capelle begon voortvarend aan de tweede helft. Het wist de 1-0 achterstand binnen drie minuten om te draaien. Eerst was het rechtsback Rutger de Bos die in de 50e minuut de gelijkmaker maakte en in de 53e minuut schoot spits Justin van Mullem de bal tussen de benen van de keeper van Achilles wat de stand op een 1-2 voorsprong voor Capelle bracht. Niet veel later was Kevin van la Parra dichtbij de 1-3 maar deze bleef voorlopig nog even uit. Vervolgens was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Achilles. Capelle was lang op zoek naar de 1-3 en deze werd ook in de 78e minuut door Jerry Scholman gevonden. Achilles was conditioneel helemaal ten einde en dus zag Capelle kans om de voorsprong nog verder te vergroten. In de 81e minuut gebeurde dit ook door wederom een goal van Jerry Scholman die de eindstand op 1-4 bepaalde.

Met deze overwinning doet Capelle goede zaken in de Hoofdklasse A. Het stijgt van de elfde naar de negende plek met dertien punten uit negen gespeelde wedstrijden. Volgende week wacht er voor Capelle een loodzware tegenstander. Capelle speelt namelijk thuis tegen de nummer twee: Sportlust’46. Er zal om 14:30 afgetrapt worden op Sportpark t’Slot

Delen

Advertentie