Capelle stunt tegen Sportlust ’46 in slotseconden

Zaterdagmiddag trad Capelle aan tegen Sportlust ’46, de nummer twee in de Hoofdklasse. Capelle kreeg de meeste en de grootste kansen om eerder te scoren, maar de wedstrijd werd pas in de laatste minuut beslist.

Capelle leek op voorhand een zware wedstrijd voor de boeg te hebben. Sportlust ’46 stond na negen speelrondes namelijk zeven plekken hoger met een puntenverschil van zes. Echter was het Capelle dat het beste aan de wedstrijd begon. De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 18ᵉ minuut voor Kevin van la Parra. De nummer 11 van Capelle stormde op het doel af en leek op weg naar de voorsprong, ware het niet dat Sportlust-doelman Menno de Jong de bal wist te keren. Capelle werd in de eerste helft nog een aantal keer gevaarlijk en de bezoekers kwamen er maar niet aan te pas. Gescoord werd er niet, maar de brilstand zou in de tweede helft van het bord verdwijnen.

De openingstreffer liet wel enige tijd op zich wachten. Capelle ging wel weer op dezelfde voet verder als in de eerste helft, waarin zij het spel dicteerden. Toch was het Sportlust ’46 dat dicht bij de openingstreffer was in het begin van de tweede helft. In minuut 56 kreeg Sportlust ’46 een vrije trap die door een Capelle verdediger bijna in eigen doel werd gekopt. Gelukkig belandde de bal op de lat en bleef het dus 0-0. De Groenhemden bleven kansen creëren, maar in de 82ᵉ minuut gebeurde bijna waar iedereen op Sportpark ‘t Slot bang voor was. Sportlust leek op voorsprong te komen. De bezoekers konden de bal voor leeg doel binnenschuiven, maar gelukkig kon op het laatste moment een voet van een Capellenaar een doelpunt voorkomen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Maar in de 94ᵉ gebeurde het waar iedereen op hoopte. Gonçalves stuitte in eerste instantie nog op de keeper, maar hij kon de bal weer oppikken en gaf de tweede keer voor op Van Mullem die de 1-0 op het bord zette. Meteen na dit doelpunt floot de scheidsrechter af, wat betekende dat Capelle de drie belangrijke punten in eigen huis hield.

Eelco de Bruin in gesprek met matchwinner Justin van Mullem


Delen

Advertentie