Capelle stunt tegen koploper RKAV Volendam

Capelle heeft een geweldige stap gezet richting handhaving in de Hoofdklasse A. De koploper werd met 0-1 verslagen.

De wedstrijd begon spectaculair. Beide ploegen hadden een aantal kansen en het publiek in Volendam werd prima vermaakt. In het vervolg van de eerste helft deed Capelle tegen de verwachting in goed mee. Capelle voelde dat het niet kansloos was.

In de tweede helft beloonde Capelle zichzelf met de 0-1. Bram de Bruin scoorde met een geweldige solo. Daarna werd het spannend. De druk stond er vol op bij RKAV omdat ze midden in een spannende kampioensstrijd zitten met Ter Leede. Er kwamen 2 wereldkansen voor beide teams. Eerst kreeg Volendam een kopkans die gered werd door doelman Bradley van der Meer en daarna volgde er een grote countermogelijkheid voor Kevin van La Parra, maar het houtwerk hield Volendam in leven.

In de laatste fase van de wedstrijd was het vooral Capelle die er alles aan deed om de gelijkmaker te voorkomen. De ploeg heeft letterlijk gestreden tot het bittere eind en trok uiteindelijk dan ook de 0-1 overwinning over de streep.

Voor de stand in de Hoofdklasse A betekent dit dat Capelle opschuift naar de twaalfde positie. Dit omdat concurrent Spijkenisse verloor van SC Feyenoord met 3-1.

Delen

Advertentie