Capelle stunt tegen koploper AZSV

AALTEN – vv Capelle ging zaterdagmiddag op bezoek bij het Gelderse AZSV. De club uit Aalten stond voor de wedstrijd op een 1e plek met 25 punten uit tien wedstrijden. Capelle stond op een 7e plek met zestien punten.

Het was geen spectaculaire opening. Op een paar kleine blessures na zagen we maar weinig kansen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Vervolgens werd Capelle steeds beter en uit het niets was daar na 25 minuten spelen rechtsback Rutger de Bos met een goede voorzet op Kevin van la Parra die de bal achter doelman Jasper te Kolste wist te koppen. Na de goal verzwakte Capelle weer wat. In de 37e minuut wist AZSV de stand weer gelijk te trekken door een goal van Sjoerd te Boekhorst. Met deze 1-1 stand gingen we tevens de rust in.

In de tweede helft drong Capelle meteen aan. Drie minuten na rust zagen we meteen een mooie individuele actie van Joseph Gonçavles die de bal tegen de paal schoot. Na die kans zagen we niet veel meer van de kant van Capelle en werd AZSV de betere ploeg en drong het Capelle steeds verder achteruit. De ploeg onder leiding van Dave de Jong verzuimde echter om op voorsprong te komen en dus bleef Capelle in leven. In de 80e minuut kregen de Capellenaren een penalty na een slordigheid achterin bij AZSV. Rutger de Bos ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter wat de stand op 1-2 bracht. 9 minuten later werd Goncalves aangetikt na een snelle counter en kreeg Capelle wederom een penalty, maar dit keer schoot Rutger de Bos naast en bleef het nog spannend. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Kevin van la Parra een wereldkans vanaf dichtbij om de voorsprong nog uit te breiden, maar met meer geluk dan wijsheid wist keeper Jasper te Kolste dit te voorkomen. Desondanks won Capelle de wedstrijd met 1-2 en versloeg het koploper AZSV.

Met deze overwinning stijgt Capelle één plaats naar de zesde plek. Volgende week speelt Capelle thuis tegen de nummer veertien van de ranglijst vv Rijsoord. Om 14:30 wordt er afgetrapt op Sportpark ‘t Slot.

Delen

Advertentie