Capelle boekt zwaarbevochten overwinning op Nootdorp

Capelle heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. Nootdorp werd in eigen huis met 4-2 verslagen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Beide ploegen startte sterk met kansen over en weer. Dit leidde ook vrij snel tot een goal. Na negen minuten was Rutger de Bos de gevierde man, hij haalde uit vanaf ongeveer 23 meter. De harde wind die over Sportpark ‘t Slot waaide kwam het spel niet ten goede, al zorgde dit zeker niet voor een saaie wedstrijd.

De wedstrijd brandde echt los toen de nummer tien van Nootdorp, Ryan Lugtigheid, de rode kaart ontving na een schandalige overtreding. Lugtigheid kwam met gestrekt been in op Omar Gomez Shee. Deze overtalsituatie gaf Capelle meer vertrouwen in de jacht op de drie broodnodige punten. Doelman Van der Meer werd zelfs ietwat overmoedig, hij dacht in de eigen zestien een mannetje van Nootdorp uit te spelen. Hij verloor echter de bal en dat kwam hem duur te staan. In een poging om de bal weer af te pakken beging hij een overtreding. Hij ontving hiervoor ‘slechts’ geel. Nootdorp liet dit buitenkansje niet onbenut en kwam dus op gelijke hoogte. Met deze stand op het bord gingen de beide teams aan de thee.

Waar we in de eerste helft negen minuten moesten wachten op het eerste doelpunt, was het in de tweede helft al na acht minuten raak. Bram de Bruin stuurde Kevin van La Parra de diepte in. Van La Parra maakte koelbloedig af en zette Capelle zo dus weer op een 2-1 voorsprong.
Twintig minuten na de 3-2 lag ook doelpunt nummer zes van de middag in het netje. Tot ongenoegen van de Capellenaren was dit aan de kant van Capelle doelman Bradley van der Meer. Zo kon Capelle voor de derde maal opzoek naar de voorsprong. Invaller Nassem Asrih had waarschijnlijk bedacht dat hoe later je op voorsprong komt, des te minder tijd je tegenstander heeft om de gelijkmaker te maken. Zodoende schoot Asrih Capelle in de 89ᵉ minuut weer op voorsprong. Ondanks de vijf minuten blessuretijd kon Nootdorp geen effectief slotoffensief meer forceren. Van La Parra maakte er vlak voor het eindsignaal zelfs nog 4-2 van, waardoor je kan zeggen dat Capelle zelfs nog aan het doelsaldo heeft kunnen werken.

Capelle heeft nog steeds alles in eigen hand. Capelle, dat zelf op 32 punten staat, krijgt namelijk op de laatste speeldag nog Spijkenisse, dat met een punt meer op de veilige twaalfde plek staat, op bezoek.

Delen

Advertentie