Capelle – ARC tot de laatste seconden spannend

Gedeeld koploper Capelle speelde zaterdagmiddag een op papier gemakkelijke wedstrijd tegen promovendus ARC. Menig Capelle-volger weet echter dat er op Sportpark ‘t Slot op gras gespeeld wordt en niet op papier. De wedstrijd was tot op het einde spannend.

Capelle begon sterk aan de wedstrijd, zoals verwacht nam het het heft in handen. Met balbezit percentages à la Manchester City had Capelle de wedstrijd vrijwel compleet in handen. ARC moest het ‘slechts’ hebben van de counter. Ondanks het weinige balbezit werden de Alphenaren wel gevaarlijk. De club die afgelopen seizoen promoveerde die in de eerste drie wedstrijden maar één doelpunt in totaal hadden gemaakt kwam zelfs op voorsprong. Jelle Pollemans ging in de fout en verspeelde de bal. Stefan den Horder maakte maar wat graag gebruik van de kans ontstond en schoot beheerst raak.

Het strijdplan van de Groenhemden veranderde niet ondanks deze onverwachte achterstand. De tegenstander kapot spelen op balbezit was de strategie. Beide ploegen bleven hun kansjes krijgen. Tot doelpunten leidde dit niet totdat Thom Nouwens in de 43ᵉ raak schoot en de voorsprong verdubbelde. Capelle ging rusten met een 0-2 op het scorebord en moest met een andere en betere tactiek komen in de tweede helft als het een blamage wilde voorkomen.

Capelle – ARC werd goed bezocht deze zonnige zaterdagmiddag.

Capelle toont veerkracht

Ton van Bremen moet ongetwijfeld een donderspeech hebben gegeven tijdens de rust. Capelle begon net als in de eerste helft sterk, maar was nu efficiënter in de afronding. De eerste twee kansen gingen er nog niet in. Een schot van Van la Parra belandde op de paal en Goncalves schoot rakelings naast. Diezelfde Goncalves had bij zijn tweede poging meer geluk. Hij kreeg de bal in de 65ᵉ minuut wat fortuinlijk voor zijn voeten en maakte daar maar wat graag gebruik van. De rechtsbuiten maakte de aansluitingstreffer en bracht het verschil zo weer terug naar één.

Capelle vergat door te drukken nu de promovendus op zijn zwakst was. De Capellenaren creëerden wel wat kansjes, maar dat deed ARC ook. De Alphenaren hadden de wedstrijd kunnen beslissen maar lieten dit na. Dit bood Capelle de kans om nog één keer te scoren. In de 93ᵉ minuut was daar het moment voor Capelle om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Na een schot op de paal kreeg Goncalves de bal voor zijn voeten op vijf meter van het doel. Hij dacht de bal binnen te schieten, ware het niet dat er een been van een verdediger van ARC tussen zat.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-2. Een uitslag waar Capelle zich op zijn zachtst gezegd voor mag schamen. Er is nog geen man over boord, de competitie is nog maar vier speelrondes onder weg. Volgende week kan Capelle zich tegen ‘s-Gravenzande revancheren voor de verliespartij van vandaag.

Na de wedstrijd sprak verslaggever Eelco de Bruin met Capelle-keeper Massimo van Ewijk:

Keeper Van Ewijk na de nederlaag van Capelle tegen ARC
Delen

Advertentie