ACZ organiseert zwem4daagse

/>De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) organiseert door het hele land de Zwemvierdaagse. Op verzoek van de Gemeente Capelle aan den IJssel neemt de Algemene Capelse Zwemvereniging (ACZ) de organisatie in onze gemeente op zich. De Zwemvierdaagse vindt alweer enige jaren in de herfstvakantie plaats, in zwembad De Blinkert. Dit jaar is het evenement van maandag 22 oktober tot en met donderdag 25 oktober.

We zijn er niet alleen voor de zwemmers en de kampioenen, ACZ wil ook een ander maatschappelijk belang dienen. Wij organiseren de zwemvierdaagse voor de bewoners uit de regio Capelle aan den IJssel om meerdere redenen
Deelnemers, jong en oud, in beweging te krijgen;
Mensen laten kennismaken met- en plezier laten ervaren van samen zwemmen;
Iets terugdoen voor de lokale gemeenschap;
Sponsorgeld werven voor een maatschappelijk doel;
En natuurlijk de vereniging promoten, wanneer mensen het als leuk ervaren kunnen ze zich bij onze vereniging aanmelden.

Dit jaar is er als goede doel voor de Capelse Zwemvierdaagse gekozen voor het kinderhospice Pallieterburght te Capelle aan den IJssel. De huiselijke afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis is recent verdwenen uit de Pallieterburght in Capelle aan den IJssel. Het ziekenhuis had een tekort aan personeel. Er zijn individuele kamers, een woonkamer, keuken en tuin waardoor het huiselijk aandoet. Ook voor de ouders is het fijn, onder andere door de locatie in de buurt van winkelcentrum de Koperwiek.

De stichting zet de activiteiten van het kinderhospice voort, maar heeft te maken met diverse (extra) kosten. De opbrengsten van de Capelse Zwemvierdaagse zullen worden besteed aan speelgoed, spelcomputers en dergelijke, waarmee de kinderen afleiding hebben en plezieriger de dag door kunnen komen.

Delen

Advertentie