V.V. Capelle knokt zich met tien man tegen ARC naar een gelijkspel

• zondag 16 februari 2020
  • Kasper Luchtmeijer

In de 20e minuut kwam Capelle met tien man te staan. In de tweede helft kwam Capelle op achterstand, maar één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd werd het toch 1-1.

In de eerste vijf minuten produceerden beide teams een voorzet, die niets opleverde. Tot de 20e minuut gebeurde er niets bijzonders. Toen kwam er een cruciaal moment in de wedstrijd. Philippe de Hartog maakte een pittige overtreding, waarvoor scheidsrechterp Martijn Germs floot en de gele kaart wilde tonen. Den Hartog had het fluitsignaal niet gehoord en ging vervolgens onbesuisd op zijn tegenstander in. Mede op advies van assistent-scheidsrechter Mitchell Adriaans was het gevolg een rode kaart. Het zou daarna een moeilijke middag voor Capelle moeten worden, maar ARC wist in de eerste helft de meerderheid niet in doelpunten uit te drukken. Slechts een aantal kopballen gingen ruim over het doel van Capelle. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

Na de rust waren er in de eerste vijf minuten twee kansen voor Capelle. Kevin van la Parra en Anass el Boutchataoui schoten beiden echter naast het doel. Daarna nam ARC weer het initiatief en Capelle beperkte zich tot verdedigen. In de 54e minuut sloeg de thuisclub toe. Bij een van de weinig goede aanvallen werd Tren Drexhage in de diepte aangespeeld en schoot buiten bereik van keeper Michael van Leeuwen laag in de benedenhoek 1-0. Er dreigde een nederlaag voor Capelle, maar ARC wist de voorsprong niet te vergroten. Langzaam begon Capelle er weer in te geloven en wist ARC terug te dringen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, zelfs niet na vijf corners achter elkaar. In de 85e minuut schoot Cas Knoester namens ARC na een corner nog tegen de paal, maar het verschil bleef één doelpunt en dan blijft er hoop. Die hoop werd bewaarheid in de 89e minuut. Na een vrije trap van Eric Jansen werd de bal in het doel gewerkt door Justin van Mullem 1-1. In de extra tijd bleef de stand ongewijzigd en Capelle koesterde het zwaar bevochten punt. De komende twee weken zijn DUNO en Achilles’29 de tegenstanders en moet er eindelijk weer eens een overwinning geboekt worden, want de laatste overwinning werd behaald op 23 november vorig jaar. Met het resultaat en inzet van vandaag moet dat mogelijk zijn.

Er waren gele kaarten voor Alex van der Made van Capelle en voor Neal Arnoldus van ARC.